• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

 

Heb jij weleens last van angsten?

En kun je hierdoor moeilijk genieten van het leven?

 

Dan is deze training wat voor jou!

 

De online training Zacht met Angst helpt je stapsgewijs inzicht te krijgen in jouw angst moment. Met heldere uitleg en veel praktische technieken als yoga, meditaties en diverse opdrachten kom je laag voor laag dichter bij jezelf. Doordat ze makkelijk te integreren zijn in het dagelijks leven, krijg je meer zelfvertrouwen en rust. Want jij wil toch ook meer genieten van het leven? En dat kan. Je hebt alle capaciteit in huis omdat zelf te doen.

Want je bent geen slachtoffer van deze wereld, maar iemand die de sleutel naar de vrijheid in handen heeft.

Over de instructeur

Profielfoto

Manon Lemkes

Ik was werkzaam als wetenschappelijk en diagnostisch analist in diverse ziekenhuis laboratoria in Nederland. Het lukt me nergens om mijn plek vinden. Ik zat regelmatig tegen een burn-out aan. Tijdens de zoektocht naar onszelf zijn mijn partner Eelco de Vries en ik terecht gekomen bij een spiritueel leraar Tjeu van Veldhoven. Ik leerde omgaan en spelen met mijn angsten en hoe ik daadwerkelijk daar invloed op kon uitoefenen. Vervolgens stapte ik de laboratoria wereld uit en kwam ik terecht op customer Service. Een kantoorbaan gericht op de verkoop van laboratorium benodigdheden. Tijdens deze baan en door het proces wat zie bij Tjeu van Veldhoven ontvouwde, ontwikkelde ik steeds meer de liefde voor yoga. Met name yin yoga heeft mijn hart gestolen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd bij Yin Yoga Academy/BIVAG Sneek en YinSpiration bijscholingen van de grondleggers van de yin yoga. Doordat ik mijn eigen levenservaring combineer met yoga bied ik de unieke training “Zacht met Angst”.

Bekijk meer cursussen van Manon Lemkes →

Cursusoverzicht

Bonus : Gratis meditatie met handpan Gratis 00:10:00
Sleutel 1
Het terugvinden van jouw basis 00:08:00
Het toepassen van een tennisbal. 00:18:00
Aarden als een boom 00:08:00
Visualisatie met 2 energieballen 00:08:00
Het afstrijken van jouw eigen lichaam 00:11:00
Begeleidende tekst sleutel 1 00:05:00
Sleutel 2
Kennismaken met jouw ruimte 00:08:00
De spirituele ademhaling 00:12:00
De Auradans 00:14:00
Begeleidende tekst sleutel 2 00:05:00
Sleutel 3
Observeren & Mediteren 00:10:00
Schilderij meditatie 00:11:00
Observeren met de wereld om je heen 00:11:00
Begeleidende tekst sleutel 3 00:05:00
Sleutel 4
Inzicht krijgen in jouw eigen handelen 00:08:00
Vragenlijst 00:15:00
Sleutel 5
Mechanisme & Automatisme deel 1 00:07:00
Mechanisme & Automatisme deel 2 00:12:00
Begeleidende tekst sleutel 5 00:05:00
Sleutel 6
Kennismaken met de verschillende delen in onszelf deel 1 00:05:00
Kennismaken met de verschillende delen in onszelf deel 2 00:11:00
Kennismaken met de verschillende delen in onszelf deel 3 00:06:00
Meditatie : Kom in contact met het angst patroon 00:12:00
Meditatie : Kom in contact met het gevoel 00:11:00
Begeleidende tekst sleutel 6 00:05:00
Sleutel 7
Veranderingen aanbrengen 00:10:00
Meditatie : communicatie met het angst patroon 00:12:00
Meditatie : leer jouw gevoel beter (her)kennen 00:11:00
Begeleidende tekst sleutel 7 00:05:00
Intergreren in het dagelijks leven
Van strijd naar samenwerken 00:12:00
Tips en struikelblokken 00:05:00
Integreren in je dagelijks leven 00:06:00
Integreren in je dagelijks leven begeleidende tekst 00:05:00
Yoga les 1, voor de schouders: spiral & Yin yoga 00:49:00
Yoga Nidra 00:33:00

Reviews

5

5
2 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Even nergens aan denken

  5

  Ik volg ook een cursus van Manon,elke keer als ik ga piekeren/nadenken pak ik de cursus er weer bij en dat helpt mij enorm,ik slaap nog beter en word uitgerust wakker,ik raad dit iedereen aan en helemaal nu met de Corona, en veel lopen heerlijk!
  Groet Jeanette

 2. Teveel twijfels laat geen ruimte over.

  5

  Eigenlijk twijfel ik altijd al overal over. Is mijn werk goed genoeg, mijn mantelzorg, mijn vriendschap, ben ik wel goed genoeg? Halverwege het jaar 2020 nam de twijfel in mij dusdanig toe dat het allesoverheersend begon te worden. Harder mijn best doen in de sportschool was geen oplossing voor de twijfel, harder werken en de lat voor iedereen hoog leggen op mijn werk ook niet en nog vaker bij pa en ma zijn om te zorgen voor ze ook geenszins. Ik zat in een sneeuwbol. Alles, iedereen en het hele universum aan twijfels kwamen als uv-stralen bij me binnen. Eenmaal binnen gaan ze er nooit meer uit. Een soort van privé_broeikaseffect aan twijfels. Ik twijfel net zo makkelijk (en tegelijkertijd) over de huidige situaties, mantelzorgtaken, werk, privésituatie als over iemand die ik alleen 20 jaar geleden heb ontmoet en die erg vervelend was.

  Ik vond yoga altijd al interessant en boeiend, maar ja die twijfel hè… Dat is toch niks voor mij, daar moet je eerst lenig voor zijn, misschien dat ik er dan ooit eens in verdiep. Ik hoorde om mijn heen goede ervaringen van mensen over de yoga van Manon (en Eelco) Ik besloot haar te e-mailen en te vragen of ik er iets aan zou kunnen hebben.

  Ze vertelde over “Zacht met Angst” en ik besloot het te proberen. Ik had zeker opstartproblemen, want twijfels over alles hè. Ik heb tussendoor ook een (lange) les bij haar gevolgd. Dat was ontzettend intensief voor mijn lichaam en geest. Toen ik thuis zat bij te komen viel opeens het kwartje bij mij: Ik had uiteraard tijdens de les vele twijfels over mijn yoga-prestaties en aanwezigheid gehad, maar ik had al 3 uur lang helemaal niet getwijfeld over de rest van het universum. Dat alleen al zorgde weer eens voor een beetje ontspanning en tevredenheid. Ruimte, zo noemt Manon dat altijd in haar lessen. Hierna ben ik vol de cursus ingedoken. “Zacht met Angst” is een prima introductie voor yoga. De oefeningen helpen me als de twijfels de overhand beginnen te nemen. De oefeningen zijn prima te volgen door de video’s en goed te doen. Ik pas sommige van deze oefeningen dagelijks toe. Manon laat de oefeningen zelf zien, legt ze goed uit en geeft veel opties om ze voor jouw lichaam mogelijk te kunnen maken. De oefeningen helpen me bij mijn twijfels, maar ook Manon haar persoonlijke verhalen over haar leven hebben voor mij minstens net zo veel waarde.

  Inmiddels volg ik nu een half jaar wekelijks een (fysieke) les van haar. Dat bevalt mij prima. Het is fijn dat ik het hele universum in ieder geval 1 uur in de week op afstand weet te houden. Dat geeft al wat meer rust in mijn hoofd. Sommige van haar oefeningen in deze cursus zijn zo makkelijk dat je ze vrijwel overal kunt uitvoeren. Op het werk, onderweg, in de wachtruimte van de dokter, in de supermarkt met een mondkapje op, dus eigenlijk overal waar je twijfels kunt hebben. Ik pas soms haar oefeningen uit de cursus ook tijdens haar eigen lessen toe als ik een oefening niet trek of als de twijfels de overhand krijgen. Het is voor mij een prima motivator om haar lessen te blijven volgen.

  De twijfel heeft iets minder grip op mij, De “twijfelbroeikasteffect-temperatuur” is iets gedaald. Dus als je niet weet wat je met je twijfels aan moet, als ze teveel grip op je hebben of als je je graag weer eens ontspannen wil voelen zou ik zeggen: “bij twijfel, gewoon doen!”

  Manon geniet momenteel van een welverdiende vakantie, dus ik moet het een maand zonder haar “live” lessen doen. Een goed moment voor mij om wat dingen uit deze cursus “Zacht met Angst” te herhalen. Je kunt deze cursus namelijk zo vaak doen of terugkijken als je zelf wilt.

© 2022 Yin Yoga Sound - Powered by Maatos